Szerző
  • Czauner Péter

    Kertészmérnöki diplomám megszerzése óta, több-kevesebb gyümölcs megtermelésével, elburjánzott kertek szebbé varázsolásával is foglalkozom. Három évtizedes gazdasági újságírás mellett, a velünk élő növények, gyakran mostoha életéről is írok. Remélve, hogy a növénybarátok a tanácsokat megfogadják.

Friss kommentek
Friss bejegyzések
Legkommenteltebb
Legolvasottabb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

| Egyéb

Ahogy hűvösödik, készülődnek az egerek és különböző rágcsálók a házba. Kényelmesen szeretnek élni, s ezért húzódnak a falak közé. Meg kell akadályozni őket beköltözésükben, mert, ha már benn vannak, akkor csak nehezen lehet kitessékelni a bagázst.

Vannak mindenféle rágcsálóirtók. Ha a család élelmezéséről van szó, nem lehetnek természet (egér)barátok. A spájzban nincs barátság. A szomszéd macskáira nem számíthatnak, hogy távol tartsa a szürkebundásokat, azok csak a nyávogással, a kutyák bosszantásával, és undormány pisijük szétspriccelésével vannak elfoglalva. 

Persze távol lehet tartani őket a lábtörlőktől, kertek sarkaiból. Épp ma leltem egy ragyogó, ultrahanggal működő szerkezetre. Egy ismerősöm vállalkozott rá, hogy kipróbálja, állítása szerint a pisilni készülő macskafül számára irtozatos frekvenciával működő szerkezet, ha megszólal, állítólag nincs az a macska amelyik ne szaladna világgá.  

  Írta: Czauner Péter 2008. szept. 9. 17:06-kor
Kategória: Jó ötletek, Kert
Címkék: egér, egérirtás, kártevő, macska

Hozzászólások  


Ha világgá szalad, pláne nem riogatja az egereket, vagy ha esetleg mégis, legföljebb ott, ahová világgá szaladt :)
Ez a cirmos az avataron - kandúr?


emberállatra nem hat?:))


2008. 09. 10. 1:23 3. jin (látogató)

na most nekünk van ilyen ultrahangos macskariasztónk, szarnak rá. vidáman kakilnak továbbra is a környék cicái sok fáradtsággal lehelgetett, nyirt, öntözött gyepünkre.
bocs az ünneprontásért, nincs megoldás, illetve, reklamálásunkra azt mondta a szerkezet eladója, hogy próbáljuk meg a drágábbikat az 50 ezer forintost, vagy vegyünk kutyát.


Jin: nem tisztelik a rendet ezek a dögök?:))


2008. 09. 10. 10:21 5. kapitanyg (látogató)

Nana!


Kétféle kertbarát van, macskás és nem macskás, de olyanról még nem hallottam, akinek ne lenne a macskákkal baja.
A nem macskások nézőpontja világos, a más cirmosa ne használja üzekedési helyéül, vagy klotyónak a kertet, vagy a ház részeit.
A macskások baja pedig az, hogy állandó frászban vannak attól, hogy valami baj éri gyönyörű állatkáika: kérdem akkor miért nem tartják otthon. Mellesleg, saját macskámat, allandóan ölelgetem, igyekszem mindig kedvére tenni, de úgy, hogy ebből másnak ezzel ne ártsak, használjak.


2008. 09. 10. 18:17 7. dmolnar (látogató)

No, ebből is látszik, hogy én nem vagyok rendes ember.. nem tartozom egyik kategóriába se. Egyrészt nem bosszant a más macskája a kertben (mennyi macsek tud látható nyomot hagyni a gyepen és ez hogy viszonyul egy kutyushoz, vagy egy sereg rigóhoz?), másrészt a magunkéit se óvom a fúvó széltől. Úgyhogy nekem a macsokkal semmi bajom. Imádom, ahogy dorombolkálnak, meg hízelegnek, meg önállóak és önfejűek néha. Nem várok semmit tőlük, amit egy macska nem adhat meg (kutyahűség ugyi) és nem is akarom emberként kezelni őket. Cicák azt kész...


Kapitányg-től ezennel ünnepélyesen elnézést kérek!:))


Írd meg véleményed, kérdéseid!

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk.
Az email cím megadása kötelező, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Az IP-címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.