Szerző
  • Czauner Péter

    Kertészmérnöki diplomám megszerzése óta, több-kevesebb gyümölcs megtermelésével, elburjánzott kertek szebbé varázsolásával is foglalkozom. Három évtizedes gazdasági újságírás mellett, a velünk élő növények, gyakran mostoha életéről is írok. Remélve, hogy a növénybarátok a tanácsokat megfogadják.

Friss kommentek
Friss bejegyzések
Legkommenteltebb
Legolvasottabb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

| Egyéb

SzemétgyűjtésAzt hinnénk, hogy profi kertészek zöldek, legalábbis kímélik a környezetet, amennyire lehet. De ilyenkor az őszi nagy kerttakarítások idéjén mindig rájövök: frászt!

A kerttakarító vállalkozók, addig természetbarátok, ameddig megfizetik őket. Egyik kutyasétéltató helyemen, a Ferenchegyi kis parkban péládul ilyentájt megszaporodnak a "zöld" szemétkupacok.

Az Őzgida utca egykori diplomata házsor háta mögött hatalmas kupacban éktelenkedik a kerti szemét, levágott gallyak, száraz levél. Ma egy fányi fenyőágat húztak a köz területre a lelkes kertészek.

Biztos újabb helyre kellett rohanni, aholmegint külön pénzt számolnak fel azért, hogy a nyesedéket, hulladékot is elvigyék.Írta: Czauner Péter 2010. nov. 18. 13:15-kor
Kategória: Hírek
Címkék: kerti hulladék, szemét, természetvédelem, zöldek

Hozzászólások  


2010. 11. 18. 13:54 1. ejmiakő (látogató)

Ilyen világ ez. Az egyik a levelekkel bánik bunkó módon, a másik a szomszéd elé, vagy a parkba piszkíttatja a kutyáját. A harmadik a csikket dobálja el, a negyedik a müanyag zacskót, vagy a sörösdobozt.


A III. Köztársaságban a kertészek nem zöldek, hanem finoman fogalmazva zöldeket hablatyolnak!!!
Legalább is az MDF-s adúász, aki idönként itt is rontja marhaságaival a levegőt, egyértelműen ilyen! =))

Írd meg véleményed, kérdéseid!

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk.
Az email cím megadása kötelező, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Az IP-címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.