Szerző
  • Czauner Péter

    Kertészmérnöki diplomám megszerzése óta, több-kevesebb gyümölcs megtermelésével, elburjánzott kertek szebbé varázsolásával is foglalkozom. Három évtizedes gazdasági újságírás mellett, a velünk élő növények, gyakran mostoha életéről is írok. Remélve, hogy a növénybarátok a tanácsokat megfogadják.

Friss kommentek
Friss bejegyzések
Legkommenteltebb
Legolvasottabb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

| Egyéb

Eredeti helyén télen összetöppedA Földközi tenger partjairól sokan csempésztek haza a szabadban élő pozsgás darabokat, euforbiákat, kristályvirágokat. Ha jól sikerült az akció, eddig életben is maradtak. A bajok most, a teleltetéssel kezdődnek. Jó lenne ugyanis, ha az ebül szerzett jószág nem veszne ebül.

Akinek van rutinja a pozsgások teleltetésében már tudja, hogy a legtöbb inkább a hűvös, világos helyet kedveli, s víz nélkül is kibírja tavaszig. Ha fagymentes helyen telel, akkor az sem baj, ha hullatja levelét, mert tavasszal újra hajt.

A lakásban ennél melegebb van, akkor több vízre van szüksége, így talán megtartja leveleinek egy részét. Nem szabad gyengének lenni, s hónapos szomjazás után vizet adni nekik. Fontos jel a növény állaga, addig nincs baj, amíg kemény, ha puha érdemes körülnézni, valami más hely után. Ilyen menekítéskor az első, hogy a növény faját, vagy legalább fajcsoportját ismerjék, mert akkor könnyebb az igazán alkalmas helyet megtalálni.

 Írta: Czauner Péter 2011. nov. 23. 15:32-kor
Kategória: Jó ötletek
Címkék: Kert ész, kristályvirág, pozsgás

Hozzászólások  


2011. 12. 01. 9:28 1. Maja (látogató)

Már bocsánat a reklamáért, de aki ideszoktatott, annak kötelessége legalább hetente 1 bejegyzést produkálni. :-)

Írd meg véleményed, kérdéseid!

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk.
Az email cím megadása kötelező, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Az IP-címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.