Szerző
  • Czauner Péter

    Kertészmérnöki diplomám megszerzése óta, több-kevesebb gyümölcs megtermelésével, elburjánzott kertek szebbé varázsolásával is foglalkozom. Három évtizedes gazdasági újságírás mellett, a velünk élő növények, gyakran mostoha életéről is írok. Remélve, hogy a növénybarátok a tanácsokat megfogadják.

Friss kommentek
Friss bejegyzések
Legkommenteltebb
Legolvasottabb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

| Egyéb

Téli szúnyogRitka időszak, amikor friss hó is van, és nem kell űzött vadként rohanni. Ilyenkor jut idő bámészkodni is. Ma reggel kicsit hosszabbra sikerült nyújtani az erdei kutyasétáltatást. A Hárshegyet kerülő úton emberi lábnyom alig, annál több macska- és rókatappancs látszott. Két macskát is sikerült a fán látni, összegömbölyödve leskelődtek. Találkoztunk egy fekete harkállyal is, bőszen püfölte a fatörzseket, kövér rovarok után kutatva.

A csendes havas reggel viszont kedvezett a téli szúnyogoknak. Nem kell tőlük tartani, nem szurdosnak friss vér után, beérik a rothadó gusztustalanságok nyalogatásával. Vidáman repdestek e fura ízlésű rovarok. Kevesen tudják, de ezek a fagyos időben érzik jól magukat. A törékeny szárnyasok, hosszú, vékony lábú rovarok sokfelé előfordulnak, a lényeg: hideg legyen.

Vannak hószúnyogok is, ezeknek nincs szárnyuk, viszont jó szőrösek, és így rohangálnak a havon. Ezek még mínusz 10 fokon is jönnek, mennek, akkor, amikor a többi rovar már régen megdermedt.Írta: Czauner Péter 2011. dec. 22. 13:14-kor
Kategória: Hírek
Címkék: Kert ész, rovar

Hozzászólások  

Írd meg véleményed, kérdéseid!

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk.
Az email cím megadása kötelező, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Az IP-címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.