Szerző
  • Czauner Péter

    Kertészmérnöki diplomám megszerzése óta, több-kevesebb gyümölcs megtermelésével, elburjánzott kertek szebbé varázsolásával is foglalkozom. Három évtizedes gazdasági újságírás mellett, a velünk élő növények, gyakran mostoha életéről is írok. Remélve, hogy a növénybarátok a tanácsokat megfogadják.

Friss kommentek
Friss bejegyzések
Legkommenteltebb
Legolvasottabb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

| Egyéb

Kültéri enteriőrA hét végén, március 23-24-25-én immár hatodik alkalommal rendezik meg a budapesti Papp László Sportarénában a Gardenexpo kerti életmód kiállítás és vásárt. Nemcsak pénzt költeni, nézelődni is érdemes.

A kiállítás szervezői kedvcsinálójukban állítják, hogy környezetünk sokkal jobban hat mindennapi hangulatunkra, mint gondolnánk. Zöld nappalik, esztétikus teraszok, kellemesen hűs, párás télikertek és szabadidős terek létrehozásával óriási változást érhetünk el hangulatunkban, energizáltságunkban, ami hosszútávon egész életminőségünkre hatással van. Aki bele akar vágni a „terasz és kertterápiába” azt ötletek, praktikák és tanácsok várják hétvégén az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán.

Közvetlen környezetünk zöldítésén túl nagyon fontos közösségi tereink alakítása is. Rajtad is múljon! szlogennel indít a FŐKERT Nonprofit Zrt. közösségi tervezést ösztönző kampányt idén, amely először a hétvégi Gardenexpón mutatkozik be, és célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a városi terek az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatottak szolgálni. A megfelelő, szerethető zöld közterületek kialakításához azonban az kell, hogy a tervezők megismerjék az elvárásokat, igényeket, és az így kialakított zöldterületet a lakosság is magáénak érezze, óvja azt. Ennek érdekében a kiállítás látogatói egy interaktív „tértervező-térzöldítő” játékot próbálhatnak ki a helyszínen, amellyel megtervezhetik a saját terüket.

A helyszínen felépített 10 bemutató kert és a kert-trendezés téma kiállítóinak különlegességei csupán egy-egy szeletét jelentik a sok száz újdonságnak, ami látható lesz a rendezvényen. A legnagyobb hazai kerti életmód kiállításként elsősorban a teraszon, és kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálnak.

A kiállításon és vásáron 8 000 négyzetméteren 150 kiállító vonultatja fel a szakma legújabb trendjeit: a kertápolástól, kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon, a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig a teljes hazai kerti életmód paletta megtalálható lesz. A családi eseményt egész napos színpadi műsor és az elmaradhatatlan nyereményjátékok teszik színesebbé.Írta: Czauner Péter 2012. márc. 22. 8:00-kor
Kategória: Jó ötletek
Címkék: Gardenexpo, Kert ész, kert fenntartás, kertápolás, terasz

Hozzászólások  

Írd meg véleményed, kérdéseid!

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk.
Az email cím megadása kötelező, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Az IP-címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.