Szerző
  • Czauner Péter

    Kertészmérnöki diplomám megszerzése óta, több-kevesebb gyümölcs megtermelésével, elburjánzott kertek szebbé varázsolásával is foglalkozom. Három évtizedes gazdasági újságírás mellett, a velünk élő növények, gyakran mostoha életéről is írok. Remélve, hogy a növénybarátok a tanácsokat megfogadják.

Friss kommentek
Friss bejegyzések
Legkommenteltebb
Legolvasottabb
Kategóriák
Archívum
Iratkozz fel

| Egyéb

Van, ahol nem egyszerű a nyírásSzent György napján hajtották ki először az állatokat a legelőre, ekkor már harapható a friss zöld. A városi kertésznek megfigyelés annyit jelent: indul a fűnyírószezon.

A rendszeresen nyírt gyepet táplálni is kell. A tavaszi indító trágyázás után második műtrágyázás ideje június. Ha ilyenkor a második-harmadik fűnyírás után a gyep kifakul, vízben oldódó nitrogénnel lehet "zöldíteni", a növekedést serkenteni. Lehetőleg ne száraz időben szórják ki a négyzetméterenként 5-8 deka ammónium-nitrátot. A műtrágya kijuttatható kerti szórókocsival, vödörből (gumikesztyűs) kézzel, ám – mivel ez a műtrágya vízben azonnal oldódik – öntözőkannával is. De a kertészeti árudákban kapható egy félliteres tartállyal ellátott slagra szerelhető műtrágyázó adapter is, és így kézi locsolással megoldható a tápanyagpótlás.Írta: Czauner Péter 2012. ápr. 25. 15:33-kor
Kategória: Jó ötletek, Kert
Címkék: fűnyíró, gyep, Kert ész, kert fenntartás

Hozzászólások  

Írd meg véleményed, kérdéseid!

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk.
Az email cím megadása kötelező, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Az IP-címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.